ČÍM ZAHRIAŤ SVADOBNÝCH HOSTÍ V ZIME? TIPY NA FANTASTICKÉ HORÚCE DRINKY!

Budete mať svadbu v zimných mesiacoch? Tak to využite a vneste do nej zimnú atmosféru napríklad aj vďaka originálnej ponuke horúcich zimných nápojov, ktoré očaria vašich hostí. Výhodou miešaných drinkov je aj to, že ich môžete pripraviť namiešané vopred do veľkých nádob a atraktívne naaranžovať na stôl. Bude to jedinečné oživenie typického svadobného menu. Čím teda v zime zahriať vašich svadobných hostí?

Varené vínko

Voňavé varené víno s teplým korením je zimnou klasikou. Pridajte do neho trochu cukru, celú škoricu, badián a klinčeky. Do červeného vína pridajte aj plátky pomaranča a do bieleho môžete pre zmenu pridať kúsky jablka. Vínko krátko prehrejte a tesne predtým, ako sa začne variť ho odstavte.

Punč s ovocím

Ďalším obľúbeným zimným nápojom je rozhodne voňavý punč plný ovocia. Krásne bude vyzerať naservírovaný vo veľkej sklenenej mise s naberačkou. Na prípravu budete potrebovať červené víno, škoricu, klinčeky, kryštálový cukor, vetvičku rozmarínu, pomaranče, jablká, citróny, rum a čierny čaj.

Najprv povarte vo vode čierny čaj s cukrom. Potom pridajte šťavu z pomarančov a citrónov, dolejte víno, dochuťte korením a nechajte krátko prehriať. Nakoniec pridajte nakrájané jabĺčka, pomaranče, prípadne sušené hrozienka alebo zavárané čerešne  a podľa chuti dolejte rum. Ak chcete, môžete punč pripraviť ako nealko verziu len s čiernym čajom a ovocnými šťavami a nechať hostí, aby si rum pridali do pohárov sami.

Zdroj: goya.com, geniuskitchen.com

Hot Toddy s medom a citrónom

Tento horúci drink je veľmi jednoduchý a  najlepšie  bude chutiť s tmavým rumom alebo Bourbonom, no použiť môžete aj Whiskey alebo Brandy. Stačí zmiešať horúcu vodu s citrónovou šťavou a už len dosladiť medom a pridať alkohol podľa vášho výberu. Na ozdobu nezabudnite pridať aj jemné plátky citrónov a je to.

Coco Chanel Martini

Tento koktail síce nie je horúci, no chuť kokosu  výborne ladí so zasneženou zimnou krajinou. Pripravíte ho len z 2 ingrediencií a bude to špecialita, akú vaši hostia ešte nikdy neochutnali.  Síce sú tie ingrediencie trochu špeciálne, no ak sa vám ich podarí zohnať, bude to stáť za to. Na prípravu budete potrebovať vodku s kokosovou príchuťou a bazový likér. Na jednu porciu zmiešajte 90 ml vodky a 30 ml bazového likéru a môžete podávať.

Zdroj: sumptuousliving.net, whatshouldimakefor.com

Teplý jablkový sajder

Jablkový sajder je skvelý osviežujúci nápoj počas leta, no podávať ho môžete aj v horúcej variante. My odporúčame Sigelsberg cider – 100% prírodný sajder vyrobený z čerstvej jablčnej šťavy zo slovenských jabĺčok. Jablkový sajder nalejte do hrnca, pridajte mletú škoricu, mletý sušený zázvor, nastrúhajte trochu muškátového orieška a nechajte spoločne prehriať. Nakoniec pridajte podľa chuti bourbon.

Zdroj: sigelsbergcider

A aby ste nezabudli ani na tých najmenších, pripravte pre nich horúcu čokoládu. Môžete ju pekne naservírovať na príručný stolík, spolu s vysokými pohármi, hrubými farebnými slamkami, šľahačkou v spreji a rôznymi dobrotami, ktorými si ju môžu na ozdobu posypať. Budú vás za to milovať!

Zdroj: hawthorneandmain.com

 

Späť na zoznam článkov